Learning Analytics

Meer inzicht in het onderwijsproces, gerichte feedback en verbetering van het onderwijs zelf. Dat is de gedachte achter Learning Analytics, maar hoe past een onderwijsinstelling het succesvol toe? Er is vaak geen eenduidig beleid of systeem hiervoor aanwezig.

Zonder Learning Analytics is het moeilijk om inzicht te krijgen in het kennisniveau van studenten, hoe studenten zich ontwikkelen, hoe omgegaan wordt met studiemateriaal en andere aspecten van het studieproces, aangezien leerdata gefragmenteerd is. Dit resulteert in hoge administratieve werkdruk voor iedereen die desondanks inzichten uit de leerdata wil halen en dat “met de hand” moet doen.

Hierdoor laat men kansen liggen die veel kunnen bijdragen aan het ondersteunen van het onderwijs en het leren. Uiteindelijk resulteert dit in meer studiegerelateerde drop-outs en dat kost de instelling meer dan 10.000,- euro per drop-out per verloren studiejaar.

UGuide is uw gids

Voor studenten betekent UGuide efficiënter leren door gerichte feedback en directe verwijzing naar het studiemateriaal.

Voor docenten biedt UGuide inzicht in het kennisniveau van studenten, waarmee het contactonderwijs verbeterd kan worden.

Voor stafmedewerkers biedt UGuide inzicht in de vooruitgang van cursussen en studenten, waardoor uitval kan worden voorkomen en efficiënter kan worden gewerkt.

UGuide staat voor

Compleet en toegankelijk

UGuide visualiseert de belangrijkste data voor betrokken partijen in interactieve grafieken zoals interactie met studiemateriaal en de score op specifieke onderwerpen.

Verbanden toelichten

Onderwerpen zijn verbonden aan toetsen, studiemateriaal en enquêtes. Deze verbanden duiden de resultaten en geven het hele verhaal achter het cijfer weer.

Advies en feedback

De actionable advice module van UGuide geeft geautomatiseerde feedback aan alle betrokken partijen. Verbanden worden uitgelegd en van context voorzien.

Gemakkelijke Implementatie

UGuide maakt gebruik van open standaarden zoals xAPI en LTI. Gegevens worden automatisch verzameld uit bronnen zoals LMS, cijfer- en toetssystemen!

Meten is weten

UGuide biedt een uitgebreide survey tool die het meten van studenten welzijn mogelijk maakt. Deze gegevens bieden ook context aan de prestaties van (de) student(en).

Privacy voorop

UGuide houdt zich aan de AVG, de principes van SURFnet en informeert alle betrokken partijen over wat er met de data gebeurt. UGuide deelt geen gegevens met derden.

De toekomst van het onderwijs

UGuide is de volgende stap in het onderwijs. Het faciliteert een leven lang leren door leerdata inzichtelijk en meetbaar te maken. Uiteraard ontwikkelen wij UGuide mee met u en uw wensen.

Wij zetten graag samen met u deze volgende stap. Laten we vandaag nog een gratis demo plannen!

Plan een gratis demo!

Partners

SURF

Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.

UtrechtInc.

Met een startup community van gemiddeld 50 startups en meer dan 200 succesvol afgestuurde bedrijven.

UGuide's Prestaties

8

Pilots

> 2000

Gebruikers

€10200

Bespaart per verloren studiejaar [1]

Ervaringen

Met UGuide konden mijn studenten testen hoe het stond met hun kennis over specifieke onderwerpen. Hierdoor konden zij efficiënt tijd steken in het bestuderen van de onderwerpen waarop zij nog vooruit konden gaan. Het overzicht van de gegeven antwoorden gaf mij inzicht in welke misconcepten er onder mijn studenten nog aanwezig waren. Hierdoor kon ik gericht onderwerpen nogmaals uitleggen en toekomstige colleges aanpassen om deze misconcepten te voorkomen of ontkrachten.

- J.B. (Jonno) van Vulpen
  1. Dit cijfer is gebaseerd op de OCW-uitgaven voor het wetenschappelijk onderwijs. Bron: Onderwijs in Cijfers

Contact

Laten we samen deze volgende stap zetten. Plan vandaag nog een gratis demo bij ons!

© Copyright 2020. All Rights Reserved. Disclaimer Valor Metrics Padualaan 8 3584 CH Utrecht info@valormetrics.com KvK 77546326